събота, 24 декември 2011 г.

Как НЕ СЕ прави журналистика

В най-скоро време Стефан Стойчев - спасителят от една автомагистрала* , ще бъде част от екипа на община в Южна България**. Още следващата седмица той ще може да избере конкретна позиция, която да заеме при първа възможност. След като кметът Ж. Т. научи за уволнението на Стефан след публикация в печата, градоначалникът реши да помогне.

Всички работещи във фирмата от съседна на България страна*** бяха съкратени преди Коледа, включително и Стойчев.

Следващата седмица ще бъде уточнено какви са свободните позиции в общинската администрация и коя от тях ще е най-подходяща за Стойчев, обяви самият той.

„Няма да откажа изобщо. Да съм част от неговия екип за мен е голямо щастие. Ж. Т. ми помогна да си намеря бързо работа, да не стоя безработен вкъщи и ми помогна в същото време за моята голяма мечта - пожарната", заяви развълнуван героят от българската магистрала.

„Досега Стефан е работил в сферата на транспорта, затова предложението ще бъде в тази област или в областта на обществения ред, сигурността или управление при кризи", сподели кметът Т. „Смятаме, че в тази посока Стефан може да бъде полезен на общината. Не той трябва да се гордее с това, че му предлагаме работа, а обратното - ние ще бъдем горди да бъде част от нашие екип, защото смятаме, че го заслужава."

С 29-годишния мъж е разговарял и един вътрешен министър**** във връзка с желанието му да стане пожарникар. Според Стойчев призванието му е да бъде огнеборец и да помага на хората. Министърът е обещал да помогне с всички възможни средства, за да се осъществи желанието на Стефан.

Днес Стойчев получи и подарък телефон от един от трите оператора***** у нас, след като преди дни мобилният му беше откраднат. Станалият известен като „спасителят от магистралата" сподели, че продължава да вярва в добротата и в това, че на един религиозен празник****** стават чудеса.

.........................

* Името е спестено, за да не се прави реклама на магистралата и на правителството.

** Името е спестено, за да не се фаворизира една избрана община.

*** Името е спестено, но подсказваме, че тая страна клати еврото...

**** Името е спестено, за да не се прави реклама на правителството.

***** Най-много се пазим от реклама на мобилни оператори!

****** Не желаем да назовем празника, за да не засегнем всички нехристияни.

Редакцията е запазила истинското име на героя от магистралата.

Няма коментари: