сряда, 7 септември 2011 г.

Атаките към Плевнелиев – играта да започне сега


Атаките към Плевнелиев започват едновременно с издигането на кандидатурата. Активисти на БСП плюят по форумите с ненавист „богаташа” Плевнелиев. Влагат такава ненавист, с каквато техните дядовци пишеха по стените „Тук живее кулак – народен враг!”

Има и гласове на трезвата мисъл – контрапункт на профанното плюене.

Един автор написа: „Добре де, вие какви хора искат да ни управляват, клошари ли?” Наистина, за да се успокои БСП, трябва вероятно да сложим в Конституцията обратен имуществен ценз, бариера, над която кандидатът е априори негоден за кандидат-президент. Не може да имаш повече от едно жилище и повече от 100 000 лева на сметка, иначе просто не разбираш проблемите на „обикновените хора”. Ако обаче кандидатът е с по-скромно имотно състояние, ще бъде оплют, че идва във властта да се наяде... (Съмнява ли се някой, че Първанов излиза от кабинета си имотно по-добре, отколкото в началото на първия мандат?—Питайте Иво Инджев какво мисли по въпроса...)

Комунизмът уж си отива, а от дупките си изпълзяват всякакви уж-леви, уж-анархисти, уж-демократи...уж-граждани... Слагат си едно перде на очите, па плюят наляво и надясно.

Но аз съм спокоен. Комунизмът си отива. Спете спокойно, деца.

Няма коментари: