събота, 28 май 2011 г.

В детската градина

Кандидатът за кмет от СДС Владимир Кисьов казал, че „заможните родители трябва да плащат по-висока такса за детска градина”.

Това мога да го очаквам от някой кандидат от БСП, но не и от дясна партия. Кисьов си е обогатил репертоара с реплики от левия речник, за да докаже и на себе си, че левият популизъм привлича гласове...

В крайна сметка детската градина предлага услугата „гледане на дете”, която е еднаква за всички деца в градината. Няма логика по-богатият да плаща повече за една и съща услуга. Ако богатият плаща повече, той би трябвало да поиска за рожбата си вип-легълце, вип-храна, вип-цукало и т.н.

В момента пазарът предлага всичко – частни бавачки, общински градини, частни градини и вероятно parent pools, където родители се редуват да гледат децата си в групи.

Ако Кисьов е прав, тогава защо общината под негово ръководство да не предложи и по-скъпи билети за автобус за по-заможните граждани? Или по-висока цена за градски тоалетни (плащаш таксата, след като покажеш фиш от заплата)? А по-висока такса за синята зона за по-заможните граждани?

2 коментара:

Marin Guergov каза...

Явно Кисьов спазва принципа на Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече. Колкото повече данъци плащаш толкова по-скъпи ще са ти общинските услуги, които се "хранят" от твоите данъци.

частна детска ясла в София каза...

за съжаление проблема с наталитета в страната и проблемите с детските градини и недостиг на места няма да се реши по този начин а трябва да се направат много ключови реформи в цялата тази политика