понеделник, 1 ноември 2010 г.

Слово за буквите и за трибуквените съкращения

В Русе премиерът Бойко Борисов коментира политическия проект на президента Първанов „Алтернатива за българско Възраждане". Бирисов казал: „Ако това е възраждането, няма от какво да се притеснява ГЕРБ. Те не са АБВ, а ЮЯ.”

Плясвам се по челото – ето, значи, какво се крие зад АБВ.

Зад АБВ може да се крият много неща. Ето, художествено някой преводач е превел заглавието на новия филм с Брус Уилис като "БСП" – Бесни страшни пенсии, пък в оригинал е RED – Retired extremely dangerous. Преводачът е имал чувство за хумор.

Но и президентските съветници имат чувство за хумор... Дали не са наели тези същите, дето измислиха брадвата на последните избори? Думата "възраждане" у нас е доста компрометирана от 1984 година насам, именно благодарение на един друг проект... Проект, написан и изпълнен от БКП. Този проект не остави добри спомени и добри чувства нито у изпълнителите, нито у потърпевшите.

Аз съм резервиран към всички, които ми размахват думата възраждане като опърпано знаме, уж да събудят моите заспали патриотични чувства.

Аз също ще регистрирам проект. Ще поканя академици, спортисти, пенсионирани учителки... Моят проект ще се казва БТМ – България на три морета.

Ще ги ударя о земята тези от АБВ...

1 коментар:

Анонимен каза...

Може и БТП. България на три планети :D