събота, 9 януари 2010 г.

В България хората не са богати, но животът не е скучен

Понякога си мисля, че не е много хубаво да чета новини всеки ден. Ако ги чета всеки ден, получавам твърде много разочарования... Ето например какво ми казва днес Дарик радио:

“През 2008 г. не е имало никакво рекордно преизпълнение на приходите, както се хвалеше правителството на тройната коалиция. Тогава са събрани с 616 млн. лв. по-малко данъци от заложените в закона за държавния бюджет. И на практика тройната коалиция е харчила излишък, който не е съществувал.”

Още от новините:

“Тъй като излишък на практика не е имало, Министерството на финансите просто е прехвърляло пари от бюджетите на едни ведомства и общини към други. Така гласуваният със закон от депутатите бюджет за 2008 г. и реално разпределените пари се разминават с 2.5 млрд. лв., става ясно от одита. В него обаче не се коментира доколко законни са тези действия. Основната забележка на Сметната палата е именно по промените в бюджета. Бившият финансов министър Пламен Орешарски е бил всички рекорди през 2008 г., като е коригирал бюджета със свои заповеди около 700 пъти.”

Бюджетът е бил поправян средно два пъти на ден (ако Орешарски е издавал заповеди и в събота и неделя). Мисля си все по-често, че ЕС съжалява, че прибърза с приемането на България в съюза, ама сега е късно да поправи грешката.

1 коментар:

Анонимен каза...

Благодаря за един интересен блог