понеделник, 13 юли 2009 г.

Върнете квесторите

Става ми смешно, като слушам новите депутати, които се заричат, че носят новия морал и в никакъв случай няма да гласуват с чужди карти. Аз не вярвам чак толкова в политическия морал, камо ли в новия морал. Аз вярвам в технологиите и в липсата на технологии.

Не е нужно да имате докторска дисертация по ядрена физика, за да се сетите, че най-лесният и практически безплатен начин да се пресече гласуването с чужди карти е само един: отменете електронните карти. Върнете гласуването с вдигане на ръка. Върнете квесторите, за да броят ръцете в залата...

Ако тези нови народни представители носят някакъв морал – нов, стар, без значение какъв точно, - те ще гласуват още през юли тази промяна в правилника за работа на Народното събрание.

Сега някой ще каже: ама как така с вдигане на ръка, нали сме в 21-ви век? Ами много е просто: нали не давате на 8-годишно дете зареден пистолет. Давате на детето играчка, която отговаря на възрастта му. Електронните карти може да са много подходящи за 51-то Народно събрание, но май не са много подходящи за 41-то събрание.

3 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Морал в политиката!... Ще рече- жив мъртвец.

Апостол Апостолов каза...

Така е, така е- гениалните неща са винаги са прости.

Щели да променят избирателния закон. Досещам се какви каши ще забъркат...

А е необходима само една поправка- изборите да станат задължителни. Като в съседна Гърция. Тогава типове като Доган няма да имат НИКАКЪВ шанс.

Чичо Васко каза...

Ами той Доган и сега си няма много шансове (за оцеляване)...